De Workshop

De ontbijtworkshop is een effectieve tool om verduurzaming in het DNA van jouw organisatie te krijgen. De ochtend is het perfecte moment om samen te komen en met een heldere, frisse blik te brainstormen over de uitdagingen van de organisatie. Tijdens onze ontbijtworkshops wordt gewerkt aan concrete oplossingen en actieplannen naar meer verduurzaming en circulariteit binnen jouw organisatie.

Het uitgangspunt

Voorafgaand aan de workshop maken we een afspraak om de huidige ambities en inspanningen op het gebied van verduurzaming binnen de organisatie in kaart te brengen. Dit zal het startpunt zijn van de inhoudelijke workshop.

Jouw impact

“Wat is jouw impact op de aarde en haar klimaat?”
Die vraag staat centraal tijdens het ontbijt. We gaan in gesprek met de deelnemers over de herkomst en impact van de producten op hun bord. Ook vergelijken we de meest voorkomende eetstijlen en vragen we de medewerkers hoe zij zowel thuis als op de werkvloer milieubewuste keuzes kunnen maken. Dit legt het directe verband tussen het gerecht en de duurzaamheidsdoelen van de organisatie bloot. Doordat de deelnemers op deze manier van onze bewust gekozen ingrediënten genieten en reflecteren op hun eigen keuzes, ontstaat meer inzicht in het belang van verduurzamen.

Inspiratie

Tegelijkertijd ontdekken ze nieuwe mogelijkheden die het proces van verduurzaming behapbaar maken. Wetenschappelijke bevindingen op het gebied van klimaatverandering en voorbeelden van succesvolle circulaire businessmodellen komen tijdens deze workshop ook aan bod. Daarmee inspireren we iedereen om met eigen ideeën de verduurzaming binnen de organisatie te maximaliseren. Zo ontstaat positieve verandering: stap voor stap. Doordat de output direct van jouw medewerkers afkomstig is, wordt de duurzaamheidsvisie steeds breder binnen de organisatie gedragen én uitgedragen.

Concreet actieplan

Tijdens het laatste deel van de ontbijtworkshop zetten we de output gezamenlijk om in concrete afspraken en actieplannen die bijdragen aan de realisatie van de duurzaamheidsdoelen. Aanvullend op de workshop willen we voorstellen een nulmeting te laten maken zodat bekend is wat de huidige footprint van de organisatie is. Na een tweede meting zijn de veranderingen aantoonbaar, dat zal inspireren want hoe groter het verschil hoe lekkerder de challenge!

Omvang groep & Duur

Deze ontbijtworkshop is bedoeld voor groepen van 15-18 personen en duurt 2,5 uur. De workshop vindt plaats bij jullie op kantoor, een keuken is niet nodig.

Boek je workshop nu!

A Taste of Sustainability

  • Luuk Vosters -founder-
  • 06 41273031
  • luuk@atasteofsustainability.com
  • Amsterdam
© Copyright 2019 A Taste of Sustainability - All Rights Reserved